Archív hírek

Szentendrén és Tatán került sor a REC szervezésében a MOBILE 2020 keretében az önkormányzatok számára ajánlott szalmai napra. (Előadások és az anyag a Dolumentumok menűben)

---------------

A 2014-2020 közötti EU támogatás érdekében!

Szövetségünk részt vett a Kerékpáros Kerekasztal munkájában, amely arra irányult, hogy megfelelő szakmai hátteret nyújtsunk a 2014-2020 közötti EU támogatás kerékpáros célú felhasználásához. Az elkészült anyag mellékelve. Az erre illetékes helyekre elküldött javaslat meghallgatásra talált és az elkészült Operatív Programokban elfogadható mértékben megjelent a kerékpáros közlekedés támogatása. A források elosztásánál, azonban azt tapasztaltuk, hogy az előző ciklusnál kevesebb forrást terveznek allokálni. A Kerékpáros Kerekasztal ezért elkészített egy Chartát, amelyben kérjük a támogatás tervezőit, biztosítsák az általunk szükségesnek ítélt összeget. A Chartát 6 tagtársunk aláírta .

Bodor Ádám ECF alelnök kezdeményezésére Dr. Völner Pál államtitkár úr összehívta a Nemzeti Kerékpáros Koncepció és a Charta megfogalmazóit és az utóbbinak az ünnepélyes aláírására is sor került. Ezúton is köszönjük Babák úrnak, Szarvas polgármesterének, hogy időt tudott szakítani arra, hogy a KETOSZ nevében aláírta a Chartát. Ezzel egy időben Völner Úr egy nyilatkozatot is tett az általunk megfogalmazottak támogatása érdekében. Az eseményekről az M1 és a HírTV is megemlékezett Tóth Judit, a Kerekasztal szervezőjének meginterjúvolásával. 

http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/09/18/08/Chartaban_a_celok__megalakult_a_Kerekparos_Kerekasztal.aspx

 

http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infrastrukturaert-elelos-allamtitkarsag/hirek/nemzeti-kerekparos-charta-minden-kerekparos-akarta

 http://www.velo.hu/elkeszult-a-nemzeti-kerekparos-koncepcio.html

 

------

A 2013. évi bécsi  VeloCity konferenciáról rövid beszámoló a Kerékpárosklub honlapján:

http://kerekparosklub.hu/a-velo-city-2013-rol-jelentjuk-becsbol

 

-------------

Figyelembe ajánlom a 2013.06.29 19:30-as híradót a 25 perctól:

http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/06/29/20/MTV_Hirado_2013_junius_29_19_30.aspx

Aztán még ez is: http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/212227

 

--------------

2013-ban a KETOSZ a Kerékpáros Magyarország Szövetség standján jelent meg a Bringaexpón

www.bringaexpo.hu

2013.03.01-én egy megbeszélés is volt a Kerékpáros Kerekasztal megalakulásáról, amelynek célja a 2014-2020 közötti EU források minél hatékonyabb felhasználása a kerékpáros közlekedés fejlesztése érdekében. (Fénykép a Képgalériában)